PASSIE VOOR PERFECTIE

1/23
2/23
3/23
4/23
5/23
6/23
7/23
8/23
9/23
10/23
11/23
12/23
13/23
14/23
15/23
16/23
17/23
18/23
19/23
20/23
21/23
22/23
23/23

Aanleg van tuin met eikenhouten wellness/buitenverblijf


HonkoopHoveniers heeft een prachtige tuin met buitenverblijf inclusief wellness gerealiseerd. Ook in dit project hebben we veel tijd en passie gestoken, met oog voor detail en aandacht voor de wensen van de klant.

Bekijk alle foto’s van dit mooie project wat met trots is afgerond!


Eikenhouten buitenverblijf met wellness


We hebben de wanden van het buitenverblijf afgewerkt met Platowood planken en lamellen. Op deze manier heb je een afgescheiden, warme en droge ruimte in de tuin, die toch een eenheid vormt met de rest van het geheel.

In de tuin is bovendien een eikenhouten pergola geplaatst en hebben we op maat verschillende eiken palen met daartussen een schutting van Platowood lamellen gerealiseerd.

Tuinaanleg strakke tuin

Met betrekking tot de tuinaanleg voor dit project kunnen we verschillende zaken belichten. Zo is dit een tuin met strakke lijnen, maar met een heleboel groen en natuurlijke materialen.

De strakke lijnen zijn zichtbaar door de hele tuin, waar ze daarna terugkomen in de lamellen van het buitenverblijf. Vanaf de oprit, die aansluit op de rest van de tuin, zijn deze lijnen ook zichtbaar. Verder bestaat de tuin uit een aantal vakken.

Er is namelijk een groot gazon en er zijn grote terrasvakken aangelegd met Geoceramica tegels. Het voordeel van deze tegels is dat zij niet verkleuren en er geen groene aanslag op komt.

Daarnaast is de oprit met de bestaande gebakken klinkers bestraat, wat de duurzaamheid bevordert en de tuin een landelijke look geeft. Verder hebben we ook plantvakken aangelegd, afgezet met Cortenstalen borderranden en verhoogde bloembakken.


Beplantingsplan en beplanting


Voor deze tuin is door HonkoopHoveniers een beplantingsplan gemaakt en zijn er diverse bomen, heesters en vaste planten aangeplant. Voor de Biodiversiteit en waterhuishouding zijn er tussen de strakke lijnen van de Geoceramica tegels, Sedum matten aangelegd met daaronder een substraat voor het opvangen van hemelwater zodat er geen regenwater afgevoerd hoeft te worden naar het riool.